ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Φτιάχνουμε κεριά από λαμπάδες

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • Παλιές λαμπάδες
  • Παλιά ποτήρια ή γυάλινα βαζάκια για να λιώσουμε τις λαμπάδες
  • Ποτήρια για να γεμίσουμε και να φτιάξουμε τα καινούργια μας κεριά
  • Έτοιμα κερωμένα φυτίλια
  • Πολύχρωμες κηρομπογιές

 

Βήμα 1
Αφαιρούμε τυχόν διακοσμήσεις από τις λαμπάδες και τις τοποθετούμε σε ένα σακουλάκι. Με ένα σφυρί σπάμε τις λαμπάδες σε κομματάκια. Αν κάποιες διακοσμήσεις είναι κολλημένες, πχ κορδέλες ή σκοινιά, θα ξεκολλήσουν πιο εύκολα μετά το σπάσιμο!

Βήμα 2
Αφαιρούμε το παλιό φυτίλι και χωρίζουμε τα κομμάτια του κεριού σε 3 ίσα μέρη σε 3 διαφορετικά γυάλινα βαζάκια. Σε κάθε βαζάκι βάζουμε και από μία κηρομπογιά.

Βήμα 3
Βράζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε μέσα το πρώτο βαζάκι με τα κομμάτια κεριού. Το αφήνουμε να λιώσει, ανακατεύοντας για να πάει παντού το χρώμα.

Βήμα 4
Όσο περιμένουμε να λιώσει το κερί, κολλάμε με ζεστή κόλλα τα φυτίλια στα ποτήρια.

Βήμα 5
Στερεώνουμε τα φυτίλια με ένα ζευγάρι κινέζικα ξυλάκια τα οποία κολλάμε στο ποτήρι με κόλλα πλαστελίνη. Βάζουμε ένα βότσαλο κάτω από την μια πλευρά του ποτηριού για να αποκτήσει κλίση. Βάζουμε ένα βότσαλο από την άλλη μεριά για να μην γλιστρήσει.

Βήμα 6
Αφαιρούμε με προσοχή (καίει!) το γυάλινο βαζάκι με το λιωμένο κερί από το κατσαρολάκι και το ρίχνουμε στο ποτήρι. Γεμίζουμε περίπου το 1/3 του ποτηριού και το αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και πάλι το κερί. Εντωμεταξύ, λιώνουμε το κερί στο βαζάκι με το δεύτερο χρώμα.

Βήμα 7
Αφού κρυώσει η πρώτη στρώση κεριού, γυρίζουμε το ποτήρι ώστε να αποκτήσει καινούργια κλίση και ρίχνουμε το επόμενο χρώμα. Μέχρι να κρυώσει, λιώνουμε το κερί στο βαζάκι με το τρίτο χρώμα.

Βήμα 8
Αφού κρυώσει η δεύτερη στρώση κεριού, αφαιρούμε τα βότσαλα, και γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτήρι με το τρίτο χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και τέλος αφαιρούμε τα κινέζικα ξυλάκια και κόβουμε το φυτίλι που περισσεύει.

Τα τρίχρωμα κεριά μας είναι έτοιμα! Καλό Πάσχα!

Διαβαστε επισησ

ΦΤΙΑΞΕ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΚΑΛΑΘΙ. ΕΣΥ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ;

Χειροποίητα καλαθάκια από σπάγκο και ύφασμα για την αποθήκευση των πασχαλινών αβγών και χίλιες άλλες χρήσεις!

ΦΤΙΑΞΕ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΜΕ 3 ΤΡΟΠΟΥΣ. ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΟΥ;

Χειροποίητα 3D χάρτινα Πασχαλινά αβγά για να διακοσμήσεις γιορτινά το σπίτι σου εύκολα και με απλά οικολογικά υλικά.

#PasxaStoSpiti: ένα διαφορετικό αλλά όμορφο, ανοιξιάτικο Πάσχα

Βάψε αβγά, βράσε την παραδοσιακή μαγειρίτσα και έλα κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους ακόμα κι αν αυτό το Πάσχα είναι λίγο διαφορετικό!