Quarantini…Το δικό σου κοκτέιλ!

’Απολαύστε Υπεύθυνα’

Κατα τη διάρκεια των ημερών αυτών αναπτύξαμε, ή ανακαλύψαμε ότι είχαμε, πολλά ταλέντα! Κάποιοι απο εμάς επιδόθηκαν στη μαγειρική. Κάποιοι άλλοι έγιναν ζαχαροπλάστες και έδειξαν το ταλέντο τους ψήνοντας κάθε μέρα μπισκότα, κέικ και τσουρέκια. Άλλοι πάλι επιδόθηκαν στη γυμναστική και στο χορό.

Σε όλους μας όμως έλειψε το να πιούμε ένα δροσιστικό κοκτέιλ για να χαλαρώσουμε.

Κι όμως, η καραντίνα φρόντισε και για αυτό. Εντάξει δεν μπορούμε ξαφνικά να γίνουμε mixologists και bartenders, παρ’όλα αυτά, με πολύ απλά υλικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα κοκτείλ στο σπίτι για να πιούμε με τον/την σύντροφό μας ή, γιατί όχι, μέσω βιντεοκλήσης με τους φίλους μας.


Χαρακτηριστικό των
Quarantini cocktails είναι η έξτρα «δόση» βιταμίνης C που περιέχουν!

Ας δούμε δύο πολύ απλές συνταγές.

 

Quarantini Vodka

 Υλικά:

  • 60ml vodka
  • 15ml μέλι (1 κ/σ)
  • 15ml χυμός λεμόνι ή lime (1/2 στυμμένο lime)
  • 15ml νερό (1 κ/σ)
  • Φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Φέτα πορτοκάλι
  • Τριμμένος πάγος

 

 

Εκτέλεση:

 

  1. Σε ένα μπρίκι φτιάχνουμε ένα πολύ απλό σιρόπι από το μέλι και το νερό.
  2. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  3. Στο μεταξύ, βάζουμε σε ένα ποτήρι τριμμένο πάγο, προσθέτουμε το ποτό, τον χυμό και τα φύλλα βασιλικού.
  4. Τέλος, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι σας. Αν έχουμε shaker, κάνουμε την ανάμιξη εκεί και μετά μεταφέρουμε στο ποτήρι.
  5. Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και φέτα πορτοκάλι.

 

Tip: Αν θέλουμε λίγο πιο spicy το κοκτέιλ μας, βάζουμε μέσα στο σιρόπι λίγο φρέσκο τζίντζερ.

 

Quarantini Gin

 

Υλικά:

  • 60ml Gin
  • 60ml grapefruit soda ή χυμός grapefruit
  • 15ml μέλι
  • 15ml νερό
  • Φύλλα δενδρολίβανου

 

Εκτέλεση:

 

  1. Φτιάχνουμε το σιρόπι μας, ζεσταίνοντας το μέλι με το νερό και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε shaker, προσθέτουμε το ποτό, τον χυμό ή το αναψυκτικό, τριμμένο πάγο και τέλος το κρύο σιρόπι.
  3. Μεταφέρουμε σε ποτήρι και στολίζουμε με φύλλα φρέσκου δενδρολίβανου.

 

Tip: το συγκεκριμένο Quarantini γίνεται με τον ίδιο τρόπο και χωρίς το αλκοολούχο ποτό (για όσους δεν θέλουν αλκοόλ).

 

Καλή σας απόλαυση!!

 

Κατερίνα Βλάχου Food blogger

Διαβαστε επισησ