Menu
Generic filters
Exact matches only

Ψωμί με παντζάρι και φέτα

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 1 μερίδα
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 350 g αλεύρι για ψωμί
  • 150 g αλεύρι ολικής άλεσης «AB think bio»
  • 100 g πουρές παντζαριού (1-2 βολβοί παντζαριού, βρασμένοι και πολτοποιημένοι)
  • 250 g νερό από τα βρασμένα παντζάρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 g ξηρή μαγιά
  • 150 g φέτα, χοντροτριμμένη
  • 8 g αλάτι
  • 1 κ.γ. λευκό ξίδι
  • 2 κ.γ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • ανθός αλατιού και λίγο έξτρα δεντρολίβανο για την επιφάνεια

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό από τα παντζάρια, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τον πουρέ από τα παντζάρια και τη φέτα.
  • Συνεχίζουμε το ζύμωμα, ρίχνοντας το αλάτι, το δεντρολίβανο, το ξίδι και το λάδι. Όταν η ζύμη ξεκολλάει από το μπολ, είναι έτοιμη.
  • Αλευρώνουμε ένα άλλο μπολ και βάζουμε τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε καρβελάκι ή φραντζόλα και μεταφέρουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για άλλη 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο νερό ή λάδι και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και δεντρολίβανο. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το κόψουμε.
Bookmarks