Menu
Generic filters
Exact matches only

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. κάσιους, μουλιασμένα για 4 ώρες
  • 1 φλ. ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 φλ. ελληνικός καφές (έτοιμος για κατανάλωση)
  • 1 κ.σ. αλεσμένος καφές ελληνικός ή στιγμιαίος
  • 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας ή το ισοδύναμό τους σε στέβια
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή χαρουπόμελο
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 3/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. καρδάμωμο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα κάσιους. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τον αλεσμένο καφέ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τον αλεσμένο καφέ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ρηχό μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
  • Βάζουμε το παγωμένο μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το παγωτό μας μέσα σε ένα μπολ και αυτό το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και αλάτι και το χτυπάμε να γίνει κρεμώδες.
  • Το μεταφέρουμε σε μια ορθογώνια μεταλλική φόρμα για κέικ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά, για 2 ώρες.
  • Αφήνουμε για 10 λεπτά και γαρνίρουμε με ολόκληρους κόκκους καφέ και φυλλαράκια δυόσμου.
  • Αν θέλουμε, το σερβίρουμε μέσα σε χωνάκια.
Bookmarks