Menu
Generic filters
Exact matches only

Ντιπ με αβοκάντο, λάιμ και κόλιανδρο

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 8 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 2 ώριμο αβοκάντο
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 5 κρόκος από σφιχτοβρασμένο αβγό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος (ή δυόσμος)
  • αλάτι
  • πιπέρι καγιέν
  • πιπέρι
  • 30 ml λευκό ξίδι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάρκα από τα αβοκάντο και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι, προσθέτοντας παράλληλα το ξίδι, το χυμό λεμονιού, καθώς και τους κρόκους, κομματιασμένους με πιρούνι.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον κόλιανδρο (ή δυόσμο), το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε με το πιρούνι και στη συνέχεια με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Bookmarks

1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σάρκα από τα αβοκάντο και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι, προσθέτοντας παράλληλα το ξίδι, το χυμό λεμονιού, καθώς και τους κρόκους, κομματιασμένους με πιρούνι. 2. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον κόλιανδρο (ή δυόσμο), το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι. 3. Ανακατεύουμε με το πιρούνι και στη συνέχεια με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.