Menu
Generic filters
Exact matches only

Νιόκι με σάλτσα πράσου-σέλερι και φουντούκια

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 320 g. νιόκι
  • 25 g. βούτυρο καρύδας (ή ελαιόλαδο)
  • 25 ml ελαιόλαδο
  • το λευκό μέρος από 1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
  • 1+1/2 κ. γ. ξερό κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 2 κ. σ. λευκό κρασί
  • 1 κλαράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • 1 κ. σ. εστραγκόν ξερό τριμμένο
  • 40 g. φουντούκια ψίχα καβουρδισμένα στο γκριλ και κοπανισμένα
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα νιόκι σε ελαφρά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους και αφήνουμε κατά μέρος.
Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο καρύδας με το ελαιόλαδο (ή μόνο τα 50 ml ελαιόλαδο) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο με το ξερό κόλιανδρο, για 1’. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1’ και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας και ρίχνουμε το σέλερι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα νιόκι και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 1 -– 2’ .
Τέλος, ρίχνουμε τη ρίγανη και το εστραγκόν, μαγειρεύουμε για άλλο 1’ και αποσύρουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα και ρίχνουμε στο καθένα από λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τριμμένο φουντούκι.

Bookmarks

Βράζουμε τα νιόκι σε ελαφρά αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε, κρατάμε 1 φλ. από το νερό τους και αφήνουμε κατά μέρος. Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο καρύδας με το ελαιόλαδο (ή μόνο τα 50 ml ελαιόλαδο) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο με το ξερό κόλιανδρο, για 1’. Ρίχνουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για άλλο 1’ και σβήνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας και ρίχνουμε το σέλερι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τα στραγγισμένα νιόκι και το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 1 -– 2’ . Τέλος, ρίχνουμε τη ρίγανη και το εστραγκόν, μαγειρεύουμε για άλλο 1’ και αποσύρουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα και ρίχνουμε στο καθένα από λίγη τριμμένη παρμεζάνα και τριμμένο φουντούκι.