Menu
Generic filters
Exact matches only

Μους γιαουρτιού με κουραμπιέδες και κόκκινα φρούτα

Preparation Περισσότερο από 60’
Difficulty Μέτρια

Υλικά

Για τη σάλτσα των φρούτων

  • 50 γρ. νερό
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • λίγα ακόμα κόκκινα φρούτα, για το σερβίρισμα
  • 300 γρ. μείγμα κόκκινων φρούτων (φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα, μύρτιλα, φραγκοστά-φυλα), φρέσκων ή κατεψυγμένων

Για τη μους γιαουρτιού

  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
  • 20 ml ανθόνερο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με κρεμώδη υφή
  • αμύγδαλα ψημένα, σπασμένα
  • φύλλα δυόσμου
  • 5 κουραμπιέδες

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα χτυπάμε ελαφρά με σύρμα το γιαούρτι και το ανθόνερο μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.

Φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας με το σύρμα του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη. Προσέχουμε να μην την παραχτυπήσουμε και κόψει.

Ρίχνουμε στο μείγμα τη σαντιγί σε τρεις  δόσεις, ενσωματώνοντάς την με μια μαρίζ. Βάζουμε τη μους που φτιάξαμε στο ψυγείο.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα των φρούτων. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Ελέγχουμε με θερμόμετρο και μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 118 C προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να βράσουν. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 105 C.

Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει καλά (όχι να καταψυχθεί).

Ρίχνουμε στον πάτο 6 κολονάτων ποτηριών λίγη σάλτσα φρούτων. Με ένα μαχαίρι σπάμε τους κουραμπιέδες σε κομμάτια και βάζουμε τη μισή ποσότητα στον πάτο των ποτηριών. Από πάνω στρώνουμε μους γιαουρτιού χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με αστεροειδές κορνεδάκι.

Ξαναστρώνουμε κουραμπιέδες και μους και τελειώνουμε κάνοντας μια ροζέτα με τη μους γιαουρτιού.

Διακοσμούμε με κόκκινα φρούτα, σπασμένα αμύγδαλα και ένα φύλλο δυόσμου.

Bookmarks

“ – Σε μια μπασίνα χτυπάμε ελαφρά με σύρμα το γιαούρτι και το ανθόνερο μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. – Φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας με το σύρμα του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη. Προσέχουμε να μην την παραχτυπήσουμε και κόψει. – Ρίχνουμε στο μείγμα τη σαντιγί σε τρεις  δόσεις, ενσωματώνοντάς την με μια μαρίζ. Βάζουμε τη μους που φτιάξαμε στο ψυγείο. – Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα των φρούτων. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Ελέγχουμε με θερμόμετρο και μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 118ΊC προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε με