Menu
Generic filters
Exact matches only

Γλυκιά τάρτα κολοκύθας σε κρούστα βρόμης

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 3/4 φλ. καρύδια απλά ή πεκάν
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο ή ελαφρύ σησαμέλαιο
  • 3 κ. σ. σιρόπι σφενταμιού ή μέλι
  • 1/4 κ. γ. αλάτι
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 1/4 φλ. γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου ή αγελαδινό)
  • 600 g. τριμμένη ψίχα κολοκύθας (ζυγισμένη τριμμένη)
  • 8 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. μέλι
  • 1 κ. γ. εκχύλισμα από πικραμύγδαλο
  • 1/2 κ. γ. κανέλα
  • 1/4 κ. γ. σε σκόνη
  • 1/4 κ. γ. τζίντζερ
  • σε σκόνη
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση

Κρούστα βρόμης:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 C.
Αλείφουμε με λάδι το εσωτερικό μιας ταρτιέρας 22 – 24 εκ.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα πεκάν ή τα απλά καρύδια, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να γίνουν σκόνη αλλά να μην λασπώσουν από το λάδι που θα βγάλουν.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (ή το σησαμέλαιο), το σιρόπι σφενταμιού (ή το μέλι), το αλάτι, το 1/2 φλ. αλεύρι και τις νιφάδες βρόμης και χτυπάμε για λίγο, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν.
Αν το μείγμα είναι υγρό, προσθέτουμε και το επιπλέον αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και την απλώνουμε με τα δάχτυλά μας για να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
Ψήνουμε την άδεια βάση για 15 λεπτά και την αφήνουμε στην άκρη.
Γέμιση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γεμίζουμε τη μισοψημένη βάση με το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια -αν αυτό γίνει πριν ψηθεί η γέμιση, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο που αφαιρούμε 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
Σερβίρουμε την τάρτα με γιαούρτι.

Bookmarks

Κρούστα βρόμης: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 C. Αλείφουμε με λάδι το εσωτερικό μιας ταρτιέρας 22 - 24 εκ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα πεκάν ή τα απλά καρύδια, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι να γίνουν σκόνη αλλά να μην λασπώσουν από το λάδι που θα βγάλουν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (ή το σησαμέλαιο), το σιρόπι σφενταμιού (ή το μέλι), το αλάτι, το 1/2 φλ. αλεύρι και τις νιφάδες βρόμης και χτυπάμε για λίγο, με διακοπτόμενη λειτουργία, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν. Αν το μείγμα είναι υγρό, προσθέτουμε και το επιπλέον αλεύρι. Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα και την απλώνουμε με τα δάχτυλά μας για να καλύψει ομοιόμορφα τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Ψήνουμε την άδεια βάση για 15 λεπτά και την αφήνουμε στην άκρη. Γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε τη μισοψημένη βάση με το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια -αν αυτό γίνει πριν ψηθεί η γέμιση, τη σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο που αφαιρούμε 5 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο. Σερβίρουμε την τάρτα με γιαούρτι.