Menu
Generic filters
Exact matches only

Φρουτογλυκό rainbow με γιαούρτι

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 280g φράουλες καθαρισμένες ή μύρτιλα (για το ζελέ φράουλας)
  • 5g ζελατίνη σε σκόνη, μουλιασμένη σε 3 κ.σ. νερό (για το ζελέ φράουλας)
  • 50g ζάχαρη άχνη (για το ζελέ φράουλας)
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού (για το ζελέ φράουλας)
  • 250g σάρκα από καθαρισμένα ροδάκινα (για το γιαουρτοζελέ ροδάκινο)
  • 5g ζελατίνη σε σκόνη (για το γιαουρτοζελέ ροδάκινο)
  • 50g ζάχαρη άχνη (για το γιαουρτοζελέ ροδάκινο)
  • 250g γιαούρτι στραγγιστό (για το γιαουρτοζελέ ροδάκινο)
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός (για το γιαουρτολέμονο)
  • 60g ζάχαρη κρυσταλλική (για το γιαουρτολέμονο)
  • 400g γιαούρτι στραγγιστό (για το γιαουρτολέμονο)
  • φρούτα διάφορα, ολόκληρα ή σε ψιλά κυβάκια (μύρτιλα, φράουλες, ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, ακτινίδια)

Εκτέλεση

  • Πλένουμε, στραγγίζουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες από το κοτσάνι τους.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπρίκι τη ζελατίνη και τη μουλιάζουμε σε 4 κ.σ. νερό για 10 λεπτά. Ύστερα τη ζεσταίνουμε σε απαλή φωτιά, να λιώσει.
  • Στο μεταξύ πολτοποιούμε τις φράουλες, προσθέτοντας στο μπλέντερ τη ζάχαρη, τη λιωμένη ζελατίνη, τον χυμό λεμονιού και 2 κ.σ. επιπλέον νερό.
  • Περνάμε το μείγμα από σήτα, το μοιράζουμε σε 6 ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει για 3-4 ώρες. Αν θέλουμε, στερεώνουμε λοξά τα ποτήρια πάνω σε κάτι σταθερό και τα αφήνουμε σε αυτή τη στάση, ώστε να πήξει και το ζελέ που θα βάλουμε στη συνέχεια λοξά.
  • Γιαουρτοζελέ: Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε 4 κ.σ. νερό για 10 λεπτά. Ύστερα τη ζεσταίνουμε σε απαλή φωτιά, να λιώσει. Πολτοποιούμε τα ροδάκινα με την άχνη ζάχαρη, το γιαούρτι και τη διαλυμένη ζελατίνη. Περνάμε το μείγμα από σήτα και το μεταφέρουμε σε κανατούλα.
  • Γιαουρτολέμονο: Βάζουμε το ξύσμα του λεμονιού στη ζάχαρη, τη βρέχουμε με τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το αφήνουμε στο ψυγείο.
  • Όταν πήξει το ζελέ, μοιράζουμε μέσα στα ποτήρια το γιουρτοζελέ ροδάκινο και αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες, να πήξει. Ύστερα απογεμίζουμε τα ποτήρια με το γιαουρτολέμονο και στο τέλος διακοσμούμε με φρούτα της επιλογής μας. Αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Bookmarks