Menu
Generic filters
Exact matches only

Αβγά στο φούρνο µε κατσικίσιο τυρί και µανιτάρια

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 2 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 100 g. μανιτάρια της αρεσκείας μας
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι
  • 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • 80 g. κατσικίσιο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες.
• Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε.
• Τα μαγειρεύουμε για 4-5’, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
• Βουτυρώνουμε 2 ατομικά κεραμικά φορμάκια (ή άλλο σκεύος κατάλληλο για φούρνο), μοιράζουμε σ’αυτά την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια και προσθέτουμε από ένα αβγό σε κάθε φορμάκι.
• Μοιράζουμε το τυρί πάνω στα αβγά.
• Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα στο ταψί χλιαρό νερό τόσο όσο χρειάζεται ώστε να καλύψει τα φορμάκια μέχρι τη μέση.
• Ψήνουμε για 12-15’ ανάλογα με το σκεύος μας και το πόσο μαγειρεμένο θέλουμε τον κρόκο.
• Τα βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι.

Bookmarks

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες. • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνουμε. • Τα μαγειρεύουμε για 4-5’, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. • Βουτυρώνουμε 2 ατομικά κεραμικά φορμάκια (ή άλλο σκεύος κατάλληλο για φούρνο), μοιράζουμε σ’αυτά την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια και προσθέτουμε από ένα αβγό σε κάθε φορμάκι. • Μοιράζουμε το τυρί πάνω στα αβγά. • Βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα στο ταψί χλιαρό νερό τόσο όσο χρειάζεται ώστε να καλύψει τα φορμάκια μέχρι τη μέση. • Ψήνουμε για 12-15’ ανάλογα με το σκεύος μας και το πόσο μαγειρεμένο θέλουμε τον κρόκο. • Τα βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε με λίγα φύλλα φρέσκο θυμάρι.